Bezoek minister bij Pivot Park Oss

Na de ingebruikname van het Marie Curie-gebouw op het Pivot Park in Oss, bezocht minister Pia Dijkstra gisteren Acerta Pharma B.V. (A member of the AstraZeneca Group). Deze nieuwe R&D-faciliteit is een moderne, zeer duurzame (BREEAM-gecertificeerde) lab- en kantooromgeving. Het fungeert als thuisbasis voor het onderzoek dat Acerta in samenwerking met AstraZeneca in Europa doet voor betere behandeling van patiënten met een hematologische ziekte. Hier komt alles samen: van fundamenteel scheikundig en microbiologisch onderzoek tot klinisch onderzoek, waarbij nieuwe kandidaat-medicijnen verder onderzocht worden in academische medische centra over de hele wereld.

Naast de labs van Acerta werd de minister rondgeleid bij Aspen API, het Pivot Park Screening Centre en Trained Therapeutix Discovery. De ochtend werd afgesloten met een gesprek over belangrijke thema’s voor het leveren van duurzaam goede zorg, zoals leveringszekerheid en medicijntekorten, net als het vestigingsklimaat en de innovatiecapaciteit van bedrijven.

Wij zijn zeer trots dat wij de afgelopen tijd de laboratoria van dit prachtig nieuwe gebouw in hebben mogen richten. Van ontwerp, gebruikersoverleg, coördinatie via BIM tot een heel mooi en flexibel eindresultaat. 

Pivot Park
Labzaal gebouw Marie Curie

 

 

 

 Ventilated enclosure

 

Zuurkasten Vinitex  

Marie Curie Oss