State-of-the-art cleanroom voor toonaangevend biotechbedrijf

Jansen Cleanrooms & Labs heeft onlangs een ultramoderne cleanroom opgeleverd voor een vooraanstaand biotechbedrijf. De opdrachtgever in kwestie is een R&D-gedreven onderneming, gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve technologieën en biomarkers. Met wereldwijde teams en het Europese hoofdkantoor in België, levert dit bedrijf hoogwaardige producten en diensten voor klinische tests en life science-onderzoek.

Deze biotechreus had de ambitie om zijn Europese activiteit uit te breiden op vlak van onderzoek naar biofarmaceutische producten. Daarbij gingen ze op zoek naar een volwaardige partner voor het ontwerp, de engineering en de bouw van een hoogtechnologische cleanroom en laboruimte in Zwijnaarde. Ze vertrouwden deze opdracht toe aan Jansen Cleanrooms &Labs.

Jansen Cleanrooms & Labs - een totaalpartner

Deze tak van Group Jansen is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van cleanrooms en laboratoria. Hierbij verzorgde zusterbedrijf VINITEX op maat gemaakt meubilair voor zowel laboratoria als cleanrooms. Onze kracht ligt in het volledig in-house realiseren van projecten in nauwe samenwerking met onze klanten. Onze uitgebreide dienstverlening omvat zowel bouwkundig vakmanschap als geavanceerde technische expertise. Van concept en gedetailleerde engineering tot IQ/OQ/PQ, design & build, BIM, validatie, commissioning en service.

Een ultramoderne faciliteit in Gent

Binnen dit project realiseerden JCL het ontwerp, de bouw en de inrichting van een ISO-klasse 7 cleanroom van ruim 700 m2 en een QC-laboratorium van 430 m2, inclusief labo- en cleanroommeubilair van VINITEX. Onze aanpak was het perfect antwoord op de strenge ISO-eisen en strakke deadlines, waarbij de specifieke en uitdagende behoeften van onze klant centraal werden gesteld.

Cleanroom

Cleanroom

Cleanroom

cleanroom zuurkast