Duurzame GFH's voor nieuw laboratorium IME

Eerder deze maand hebben wij het nieuwe laboratorium en de nieuwe cleanroom bij IME in Waalre compleet ingericht. Hier hebben we naast onze aangepaste tafelzuurkasten, speciaal gemaakt voor de elektrospin-apparatuur, ook een 3-tal Green Fume Hoods geleverd.

Door de toepassing van de Green Fume Hood kon de luchttoevoer voor de geconditioneerde ruimtes sterk gereduceerd worden. Dit geeft naast een kostenbesparing op de luchtbehandelingskasten ook een grote energiebesparing.

IME ontwikkelt en produceert elektrospin-apparatuur waarmee het met internationale kennisinstellingen en bedrijven werkt aan medische implantaten. 

De nieuwe vestiging van IME in Waalre omvat naast kantoren, werkplaats en productieplaats ook cleanrooms. Die aanwezigheid maakt meteen duidelijk in welke omslag het uit de TU/e voortgekomen bedrijf zich bevindt. Naast het ontwikkelen en produceren van elektrospinmachines waarmee lichaamseigen implantaten kunnen worden gemaakt, richt het bedrijf zich steeds meer op samenwerking met kennisinstellingen en MedTech bedrijven. 

sept. 2018

IME laboratorium met Green Fume hood

Foto: Bart van Overbeeke