Nieuwbouw Ardena Oss

Afgelopen jaar heeft Vinitex in opdracht van Kropman in Oss de realisatie van een nieuw laboratorium (3500 m2) voor farmaceut Ardena gerealiseerd. In februari 2023 is Kropman van start gegaan met de realisatie, zodat de eerste laboratoria in december 2023 in gebruik genomen konden worden.

Een hele prestatie! In minder dan één jaar tijd een nieuw, farmaceutisch gebouw neerzetten.

Ardena is een internationale, farmaceutische CDMO, wat betekent dat zij bedrijven helpen met het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen. Zo ontstaan er effectieve en conformere geneesmiddelen geschikt voor klinische proeven.

In Oss bouwen zij momenteel aan een uitbereiding van de Nanomedicines businessunit. Dit betekent: meer ruimte voor onderzoek, analytische ontwikkeling en een kleinschalige GMP-productie van geneesmiddelen.

De nieuwbouw is daarom uitgerust met: 1 groot cleanroom gebied, 3 verdiepingen met meerdere laboratoriums en meer dan 50 zuurkasten.

Onder leiding van Kropman was Vinitex verantwoordelijk voor de engineering, realisatie en inbedrijfsstelling van alle laboratoriummeubels en zuurkasten. Alle inrichting en technieken werden dan ook volledig uitgewerkt in Revit waarna alles via BIM volledig op elkaar afgestemd werd.

Door de aanwezigheid van laboratoria, cleanrooms, skids en technische gassen komen hier nog een aantal specifieke bouw-eisen bij en is de hoeveelheid techniek in het gebouw heel groot. Een goede afstemming tussen partijen vooraf is daarbij essentieel.

Wij zijn dan ook erg trots op het uiteindelijke resultaat!